Качественият стъклопакет – гаранция за топлина и уют

Качественият стъклопакет – гаранция за топлина и уют

Изборът на качествен стъклопакет за дограмата е основополагащ за цялостната топлоизолация на дома или офиса. Новите тенденции в отопляването налагат все по-засиленото използване на енергийно-ефективни и екологични решения. Прозорците, стъклата, дограмите и техните свойства се превръщат във все по-важен фактор за коефициента на топлопреминаване в дома.

Усилената пазарна конкуренция в бранша на топлоизолирането обуславя иновативните стъклопакети, които се появиха и на българския пазар в последните години. Най-важните фактори, които определят свойствата на стъклените профили са:

  • Uкоефициентът на топлопреминаване – Колкото по-нисък е, толкова повече топлоенергия ще бъде спестена.
  • TLстепента на светлинно преминаване – Колкото по-висока е, толкова по-висококачествен е стъклопакетът.
  • SFсоларен фактор – Индикаторът за това колко слънчева енергия преминава през стъклата. За да бъде стъклопакетът енергийно-ефективен е необходимо соларният фактор да бъде нископроцентен.
  • Селективност – зависимостта между соларния фактор и степента на светлопреминаване. Колкото по-висока е селективността, толкова по-качествен е стъклопакетът.

Ключов фактор при избора на стъклопакет е подборът на стъкла. Различните стъкла влияят по различен начин на топлоизолирането и имат собствени положителни и отрицателни характеристики.

Цветните стъкла притежават слънцезащитни свойства, тъй като намаляват количеството на преминаващата слънчева енергия, преобразувайки я в топлинна и светлинна.

Нискоемисионните стъкла (Ка стъкла) са покрити със слой от благородни метали, което спомага за отразяването на топлината в помещението навътре към него и намаляване на коефициента на топлопреминаване.

Енерджи стъклата представляват комбинация между нискоемисионно и слънцезащитно стъкло и имат способността да „изменят“ свойствата си в зависимост от температурните изменения. През горещите летни месеци Енерджи стъклото притежава функция с ниска слънчева пропускливост, а през студените зимни месеци задържа топлината в помещението.

Светлоотразителните стъкла притежават завишена защита от преминаване на слънчевата енергия, отразяваща се в специално поставения тънък слой от метални оксиди на повърхността на стъклата.

Иновативните подходи в производството на стъклопакети налагат квалитетът на дистанционерите да играе все по-съществена роля. Дистанционерът притежава функцията да предпазва стъклото от образуване на влага и конденз и спомага за увеличаване на топлоизолиращите свойства. Някои от водещите фирми на пазара като Джолев Дизайн ЕООД, гр. Варна включват в каталога с продукти висококачествени PVC дистанционери собствено производство с висока степен на шумо и топлоизолация.

Броят на камери в стъклопакета до голяма степен определя нивата на изолация на шум и студ в помещението. В България масовото търсене е на стъклопакети с до три камери, но в продуктовата гама на някои вносители е възможно да се срещнат профили с четири, пет или шест камери.

Фирма Джолев Дизайн ЕООД се занимава с продажбата на PVC и алуминиева дограма, стъклопакети, профили, външни и вътрешни щори и комарници. Специалистите на фирмата предоставят ценна информация и съвети на своите клиенти относно монтажа, демонтажа, ремонта или подмяната на предлаганите от нея услуги.

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

Проучване, проектиране и строителство на енергийни...

ЕМУ Велико Търново ООД е строителна компания със солиден опит и стабилни поз...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Груб строеж, кофражни, арматурни и бетонови...

ДАУД – 88 ЕООД е строителна компания с богат опит на българския пазар, която п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Дограма, щори, первази и др. Видин...

Вида Груп 101 ЕООД специализира в производството на алуминиева и ПВЦ дограма ...

  • Публикувано от bgstart