Коя е най-подходящата подова настилка за всяка стая

Коя е най-подходящата подова настилка за всяка стая

Затруднявате ли се при избора на подови настилки за различните стаи във вашия дом? С тази статия ще се опитаме да ви помогнем да направите правилен избор.

Детска стая

Всяка детска стая трябва да бъде достатъчно добре обезопасена. Ето защо е нужно да подберете подходяща подова настилка. В този случай дебел килим би бил добро решение. Важно е той да не абсорбира влагата. Такъв например е килимът от полипропилен. Той е здрав, лек, мек, устойчив на влага.

Антре

Всякакъв тип подова настилка би била подходяща в антрето. Но имайте предвид, че това е място, през което преминава всеки член на семейството по няколко пъти дневно. Ето защо е редно да се „спрете“ на настилка, която не би се увредила от влагата. Освен това тя трябва да е много устойчива. Керамичните плочки са един чудесен избор за това пространство.

Спалня

Най-подходящата настилка за всяка спалня си остава килимът – той е наистина мек (за разлика от други подови настилки). В зависимост от структурата на тъканта, килимът може да е по-нежен на допир. Дали ще се „спрете“ на плюшен килим, или берберски – това е индивидуален избор. Всичко зависи от вашите собствени предпочитания.

Трапезария

В повечето случаи тази стая е свързана с кухнята, така че бихте могли да изберете една и съща настилка и за двете помещения (ако и във вашия дом помещенията са свързани едно с друго). Добро решение би било да се спрете на дървен под, коркова настилка или керамични плочки.

Стая за гости

Докато килимът е добро решение за спалните, дървеният под може да е една много добра алтернатива за стаята за гости, особено ако искате да я направите достатъчно стилна. Спрете се на топъл цвят, за да направите стаята по-уютна. Можете да добавите и малко килимче в близост до леглото например, както за по-голямо удобство, така и за „омекотяване“ на звука.

Кабинет (или библиотека)

Стаята, в която четете (учите, работите) трябва да е елегантна и да ви „кара“ да се чувствате спокойни. Това може да бъде постигнато чрез дървена подова настилка с тъмен цвят. Ако имате определен бюджет, ламинатът е на достъпна цена и с него бихте постигнали един много добър ефект.

Всекидневна

Възможностите за подова настилка в хола са много, а основното, което трябва да съобразите тук, е, че е редно да се „впише“ в стила на останалата част на къщата. Дървеният под е добър избор, но тук също така може да е подходящ един килим или дори теракот.

Баня

Подовата настилка тук трябва да бъде водоустойчива. Ламинатът не е препоръчителен, тъй като той абсорбира влагата, но керамичната настилка е добър избор. А ако използвате натурален камък или мрамор, уплътнете ги със защитно покритие.

Стая за забавление

Когато гледате филми или слушате музика, важно е стаята да е максимално изолирана. Вероятно не искате да безпокоите другите хора в околните стаи, но същевременно бихте искали да се наслаждавате на музиката (или филмите). Килим или корково покритие са добро решение за подобно помещение. Избягвайте дървеното покритие.

Кухня

Дървеният под и плочките са добър избор за кухнята, тъй като лесно могат да бъдат изчистени, ако върху тях попадне сос или друг вид храна (по време на готвене). Корковата настилка също е добра алтернатива, подобно на ламината и тя не абсорбира влагата.

Виж също

thumbnail
hover

Високачествени строителни материали | Строителна къща...

Строителна къща Женя гр.Трявна е компания с богат опит на пазара, която се ра...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Вътрешна или външна топлоизолация

Все повече хора предпочитат да поставят изолация в дома си, тъй като това е е...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Алуминиевата и PVC дограмата – предимства...

Когато хората избират своята дограма, най-често се колебаят между алуминиев...

  • Публикувано от bgstart