Кaкви керемиди да изберете за вашия дом

Кaкви керемиди да изберете за вашия дом

Когато вашият дом е вашата крепост, покривът е това, което му придава завършеност, стил и стабилност. Съвременните енергоспестяващи материали са не само красиви, но и осигуряват добра защита и устойчивост в различните метеоролигични условия.

Фирма ЕТ Елена – Шалаверов – Сава Шалаверов, гр. Елена предлага богат избор на различни строителни материали и крепежни елементи на водещи марки производители. Те ни въвеждат в тънкостите при избора на керемиди и материали за здрав и красив покрив, който естетически да завърши вашата къща. Покривът трябва да бъде безопасен за обитателите, да защитава сградата от вятър, студ и жега и да е в унисон с нейната архитектура.

Видове керемиди

Безспорно най-разпространени са керамичните керемиди, изпечени от различна глина и окисни съединения. В зависимост от преобладаващата съставка на желязо, манган, калций и други, добавяне на оцветители, както и от броя и температурата на печене, този вид се радва на богата гама от дълготрайни цветове – червен, жълт, кафяв, графитен, както и син, зелен, бял или черен. Монтират се успешно върху скатни покриви с наклон 22˚- 60˚. Те са сравнително тежки и изискват повече подпорни греди, като са с много високо качество, здравина, огнеопорни, шумопоглъщащи, не задържат влага и са устойчиви във времето с години наред.

Циментно-пясъчните керемиди са по-известни като бетонни керемиди, които са много трайни, здрави и красиви. В състава им влизат гранулиран кварцов пясък, цимент, вода и устойчиви UV бои, като се сушат при 60˚С. Този вид е силно устойчив на агресивно време и пожари, като се монтира бързо и лесно върху по-здрава основа. За добра вентилация предварително се изгражда конструкция от изолация, контра летви и обшивка, особено при наклон на покрива 17˚- 22˚. Ако наклонът е по-голям от 45˚, трябва да се поставят допълнително укрепващи скоби.

Полимер-пясъчните керемиди са направени от пясък, оцветители и полиетиленов полимер и са много по-леки. Този материал не задържа киселини и микроорганизми и е силно удароустойчив при транспортиране или изпускане. По-бавно стареят от слънцето и реагират добре на резки климатични промени. Имат отлични показатели за топло- и звукоизолация. Поставят се при наклон от 22˚до 80˚.

Битумните керемиди също са леки и с по-малка площ. Състоят се от няколко слоя: фибростъкло, битум, метално фолио и пясък в общия случай. Предлагат се в различни цветове, а сглобяването им става с помощта на самозалепващи ленти, битумно лепило и пирони. Подходящи са за покриви с по-сложни форми и висок диапазон на наколна от 10˚до 90˚. Свойствата им на експлоатация при по-малки денонощни амплитуди са с устойчивост до 40 години.

Металните покрития за покриви са не само чудесна декорация за вашата къща с всякакъв наклон, но и енергоспестяващи защото задържат вътрешната топлина. На практика са незапалими и нечупливи, издържат на силен вятър и снеговалеж и не трупат мръсотия. Важно е да се избере вида метал в състава, който определя качествата и цената на покривното покритие.

Разчитайте на богатия избор на строителни материали в склада на ЕТ Елена – Шалаверов – Сава Шалаверов, гр. Елена, които ще ви дадат най-добрите съвети при избора на всичко необходимо за строежа или ремонта на вашата сграда. Благодарение на тяхното експертно мнение, високо качествени марки продукти и коректно обслужване, те са спечелили добър авторитет пред своите дългогодишни клиенти.

Виж също

thumbnail
hover

Проучване, проектиране и строителство на енергийни...

ЕМУ Велико Търново ООД е строителна компания със солиден опит и стабилни поз...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Груб строеж, кофражни, арматурни и бетонови...

ДАУД – 88 ЕООД е строителна компания с богат опит на българския пазар, която п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Дограма, щори, первази и др. Видин...

Вида Груп 101 ЕООД специализира в производството на алуминиева и ПВЦ дограма ...

  • Публикувано от bgstart