Нарастват инвестициите в жилищното строителство

Нарастват инвестициите в жилищното строителство

През последното тримесечие на 2015г се наблюдава засилено раздвижване в строителния сектор. Благодарение на новоиздадените разрешителни за строеж на обществени и жилищни сгради, браншът запазва водещите си икономически позиции. Ръстът на търсенето на имоти в София се увеличава постепенно, а значително се засилва интересът към нови сгради в страната. Размразяват се и проекти за търговски сгради, които дълго време са били в застой, а строителите започват да възвръщат вложенията си и да погасяват натрупаните кредитни задължения.

Кои са факторите за успешни строителни инвестиции?

Безспорно, добрите постижения в строителния бизнес са съвкупност от влиянието на многообразни фактори и най-вече на тяхната координация. Това са различните процеси от възникването на инвеститорската идея; проучване на пазарната среда и конкуренция; създаване на добра концепция; през изготвяне на подробен финансов план; разработване на маркетингова и рекламна стратегия; подготвяне на проекти и документация до ръководене на строителния процес, осъществяване на продажбите и разбира се – качественото управление.

Добрата инвестиционна програма е от първостепенно значение при реализацията на жилищните сгради, твърдят от Харбич ЕООД – една доказала се фирми в областта. Строителната компания е отличен пример за успешна финансова политика, благодарение на която всички обекти са изградени чрез собствени средства. Въпреки скорошните периоди на криза, фирмата успява да прогресира без да тегли нито един кредит. Нещо повече – тя продължава да извършва основната си дейност и дори увеличава пазарния си дял. Забележителните постижения се дължат най-вече на стриктното управление и качественото строителство от доказани специалисти.

Компанията e изградила производствено-складова база със собствен инвентар и строителна техника, които периодично обновява и модернизира. За своята над 20 годишна работа, Харбич ЕООД реализира 32 жилищни сгради със собствено финансиране и удовлетворява търсенето и потребностите на своите партньори и клиенти. Допълнителните услуги, които строителят също така надеждно извършва са: проектиране, ремонтни и довършителни дейности,изграждане на инсталации, покривни работи, саниране и изолации и други.

Жилищния имотен пазар в София разцъфва

Пазарът на жилища в столицата се стабилизира главно заради възстановените строителни проекти в южните райони. Наблюдава се активност в довършването на сгради и издаване на акт 16 в Студентски град, Витоша, Южните квартали: Бояна, Борово, Павлово и Кръстова вада, където Харбич ЕООД има редица завършени и пуснати в експлоатация обекти. Посочените места са предпочитани от клиентите, защото съчетават комфорта на близостта на планината и редица удобства като добра транспортна инфраструктура и развита търговска и бизнес зона.

Очаква се догодина търсенето на жилища в тези сравнително по-млади квартали допълнително да се увеличи, което от своя страна ще доведе до ръст в цените в диапазон между 5% и 10%. Повишаването на доходите от рента също оправдават вложението на средства за придобиване на собственост точно тук. При добри финансови възможности, сегашният момент е най-подходящ за инвестиране в покупка на недвижим имот, независимо дали целта е лично ползване, спекулативна сделка за бъдеща препродажба или отдаване под наем.

От друга страна, благодарение на оживлението на жилищния пазар и цялостния променен облик, се възраждат и някои от по-старите столични квартали като: Младост, Дружба, Дианабад и Слатина, в които Харбич ЕООД също има успешно реализирани проекти. Подобренията на живота в тези райони са все по-осезателни – наличие на ново строителство на по-модерни блокове и обществени сгради; по-добри и по-бързи комуникации; поддържана инфраструктура, големи хранителни вериги, детски площадки и училища, зелени площи и все още изгодни цени в сравнение с широкия център. Младост все по-често се спряга като един съвременен и престижен квартал за живеене, особено покрай развитието на бизнес зоната и новите офис сгради в района.

Добър стимул за инвестиция в покупка на жилище в посочените квартали остава високата конкуренция на имотния пазар, поради която цените на новите апартаменти все още са по-високи от масивното старо строителство. Причините за скока в продажбите тук се дължат главно на две групи потребители: такива, които до скоро са живели под наем и вече са се устроили в района, както и хора, които напускат досегашния си квартал в търсене на по-голямо и по-комфортно жилище.

Каквато и да е нуждата или целта на вашата жилищна инвестиция, може да се доверите на опита и професионализма на Харбич ЕООД, които са се утвърдили и доказали на строителния имотен пазар с годините.

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

Проучване, проектиране и строителство на енергийни...

ЕМУ Велико Търново ООД е строителна компания със солиден опит и стабилни поз...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Груб строеж, кофражни, арматурни и бетонови...

ДАУД – 88 ЕООД е строителна компания с богат опит на българския пазар, която п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Дограма, щори, первази и др. Видин...

Вида Груп 101 ЕООД специализира в производството на алуминиева и ПВЦ дограма ...

  • Публикувано от bgstart