Подови настилки от шлайфан бетон и приложението им в съвременното строителство

Подови настилки от шлайфан бетон и приложението им в съвременното строителство

Шлайфаният бетон намира все по-голямо приложение в съвременните изисквания за подове и покрития в строителството. Специалната обработка на този материал позволява широк спектър на действие, благодарение на сериозната му устойчивост, експлоатационен период и възможности за различна цветова декорация.

Процесът за достигане до финалния и обработен продукт се извършва с помощта на моторни заглаждачи, след като първоначално е бил положен повърхностен слой от определен втвърдител. Специалните положителни характеристики на настилките от шлайфан бетон се постигат с уникална технология за нанасяне, включваща освен течни втвърдители и изграждане на армирана бетонна основа, както и импрегниране (за запечатване на порите срещу влага). Тези тънкости при изработката на настилки от шлайфан бетон са в основата на устойчивостта им при високи натоварвания и улеснената поддръжка.

Подовите покрития от шлайфан бетон могат да се използват за най-различни цели, но са особено подходящи за индустриални сгради – цехове, заводи, логистични центрове, фабрики, халета. Обикновено, в тези постройки интензитетът на работа е голям, използват се тежки машини и уреди, а високата износо и удароустойчивост на подовата настилка от шлайфан бетон са предпоставки, че клиентите са направили възможно най-добрия избор.

Фирма „Ево – Интернационал Подови настилки“ офертира на настоящите и бъдещи клиенти услуги по изработка и полагане на настилки за индустриални сгради от шлайфан и щампован бетон. Техническите екипи на фирмата разполагат с необходимото професионално оборудване за подготовка и нанасяне на подовите покрития. От известно време „Ево – Интернационал Подови настилки“ разшири дейността си, предлагайки услуги в редица европейски страни като Белгия, Холандия и Германия.

Смята се, че устойчивостта на натиск на подова настилка от шлайфан бетон достига до 30 Mpa, което ѝ отрежда челно място сред конкурентните продукти на пазара. Освен останалите положителни качества, тези подови покрития са екологично чисти и държат трайно ниски цени, което определя и все по-зачестилото търсене на българския и световен пазар.

Техническите характеристики на настилките от шлайфан бетон позволяват самостоятелното им прилагане и в големи търговски центрове и хипер маркети, бензиностанции и газостанции, офис сгради и външни площи. При полагането на настилка от шлайфан бетон за бензиностанция, метанстанция или газостанция от фирма „Ево – Интернационал Подови настилки“ задължително се добавя графит, което придава антистатичност на настилката и я прави безискрова и електропроводима.

 

Виж също

thumbnail
hover

Проучване, проектиране и строителство на енергийни...

ЕМУ Велико Търново ООД е строителна компания със солиден опит и стабилни поз...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Груб строеж, кофражни, арматурни и бетонови...

ДАУД – 88 ЕООД е строителна компания с богат опит на българския пазар, която п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Дограма, щори, первази и др. Видин...

Вида Груп 101 ЕООД специализира в производството на алуминиева и ПВЦ дограма ...

  • Публикувано от bgstart