Съвременни хидроизолации и инжектиране на бетон

Съвременни хидроизолации и инжектиране на бетон

При необходимост от уплътняване и защита от течове и напорни води, най-доброто решение е инжектирането на бетон. Използва се в процеса на саниране на сгради, укрепване структурните звена на конструкции, уплътняване на пукнатини и други нужди от хидроизолация.

Алиа 13 ЕООД, гр. София има богат опит в областта на бетонното инжектиране и разполага с опитни специалисти, които качествено, надеждно и в срок ще решат възникналия проблем.

Какво представлява инжектирането на бетон?

Методът спомага за уплътняване на пукнатини и слаби места в конструкцията на сградата, за да се осигури защита от проникване на вода. Инжектирането на бетон се извършва чрез модерна техника, която впръсква под високо налягане смоли и бързо втвърдяващи се материали. При досег с водата, те увеличават обема си и запълват фуги, цепнатини, дефектни участъци и трудно достъпни кухини. Проникването на материала се определя от вида на бетона и позволява да се достигнат микропукнатини до 0,01мм в рамките на 1 до 10 минути.

В случаи на напорни води, налягането е по-високо от това на водата, за да се увеличи тиксотропията на смолата. Така ефикасно се защитават проблемни места, дори при наличие на константно водно налягане.

Може да се приложи върху тухли, бетон, керамика, камък, мозайка и различни други повърхности. Смолите могат да бъдат различни видове – полиуретанови, епоксидни, хидроструктурни, еластични, акрилатни, полимерни и се избират според конкретния случай.

Кога се използва инжектирането на бетон?

Хидроизолациите се поставят за аварийно спиране на течове и проникнала вода в основата на сграда или подземни конструкции, когато се дължи на подпочвени води. Също така се използват при овлажняване на сградните елементи като плочи, колони, греди, дилатационни фуги, фундамент и други.

Инжектирането се налага за уплътняване на пукнатини в хидротехнически съоръжения, при които най-често се използва специална пянообразуваща еластична смола. При дълбокото навлизане в бетона, тя избутва водата от порите му и го хидроизолира.

Често се налага инжектиране в тунели, гаражи под земята, тавани, стени и други, при които се образуват течове около метални тръби и съоръжения.

Необходимост от професионалисти

Освен специфичната механизация, много важни в процеса на хидроизолация са експертите в областта. Благодарение на професионалните им познания и богат опит, те трябва да извършат задълбочен оглед на мястото, почистване и определяне на силата и количеството течове. На база на проведените проучвания, те ще определят какви смоли да използват, с какво налягане да ги инжектират, като същевременно осигурят безопасността си на работа.

Може да разчитате на Алиа 13 ЕООД, гр. София за инжектиране на бетон при който и да е от гореописаните случаи, или консултация при друг сходен проблем и необходимост от хидроизолация. Фирмата гарантира качество, бързина и коректност, доказани с годините на успешна работа при саниране на строителни конструкции, уплътняване на проблематични зони и защита от проникване на вода.

Виж също

thumbnail
hover

Проучване, проектиране и строителство на енергийни...

ЕМУ Велико Търново ООД е строителна компания със солиден опит и стабилни поз...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Груб строеж, кофражни, арматурни и бетонови...

ДАУД – 88 ЕООД е строителна компания с богат опит на българския пазар, която п...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Дограма, щори, первази и др. Видин...

Вида Груп 101 ЕООД специализира в производството на алуминиева и ПВЦ дограма ...

  • Публикувано от bgstart